EPDM ve Tartan Zeminler

EPDM Tartan Zemin Kaplama ile Dış Ortamlarınızda Dayanıklı ve Sağlıklı Spor Alanlar Yaratın

ATLETİZM PİSTLERİNDEN, OKULLARA VE OYUN PARKLARINA KADAR YAYGIN OLARAK MAKİNELİ EPDM ZEMİN KAPLAMA YAPIYORUZ.

Sportif Zemin olarak SBR ve EPDM Tartan

EPDM Tartan zemin kaplama, sportif alanlar, oyun parkları, okullar ve daha birçok dış mekan için tercih edilen zemin kaplama sistemlerinden biridir. SBR ve EPDM kauçuk malzemelerin uygulanması sonucu, esnek ve yumuşak bir zemin oluşturulurken düşme ve yaralanmaları ciddi oranda azaltmaktadır.
Sportif zemin olarak uygulanan EPDM zemin kaplama; basketbol sahaları, voleybol sahaları, tenis kortları, yürüyüş yolları, atletizm ve koşu pistlerinde sıklıkla uygulanmaktadır. EPDM tartan zemin kaplama, sportif zeminler için uzun ömürlü ve sağlıklıdır.
Uygulama alanına, çevresel koşullara, kullanım şekline ve sıklığına bağlı olarak farklı kalınlıklarda, SBR ve EPDM oranlarında ve kimyasal dolgu katkılarla, SBR ve EPDM zeminler uygulanmaktadır.

Malzeme özellikleri olarak SBR ve EPDM

SBR, Stiren butadien kauçuk kısaltması olarak kullanılmaktadır. Yüksek aşınma direncine sahip olması ve düşük maliyetli olması sebebiyle, dünya üzerinde en yüksek kullanım oranına sahip olan kauçuk çeşididir.
SBR, yüksek oranlı geridönüşüm malzemeden üretilen sentetik bir kauçuk çeşididir. Poliüretan dolgusuyla, uygulandığı alt zemin ile mükemmel bir bağ kurar. Doğru bir şekilde uygulanması sonucunda zeminden ayrılması ve kopması neredeyse imkansızdır.
EPDM, açılımı “Ethylene Propylene Diene Monomer” olup etilen propilen bazlı geri dönüşüm ile üretilmeyen bir malzemedir. EPDM granülleri sıfır fabrika üretimidir. EPDM, granül kauçuk olarak üretilmektedir. Esneklik ve elastiklik açısından yüksek performanslı bir kauçuk çeşididir. Poliüretan dolgusuyla uygulananır ve zemine sportif kullanımını sağlayan elastiklik sağlar.

SBR ve EPDM Tartan Zeminlerinin Avantajları

SBR ve EPDM malzeme olarak kauçuk sınıfındadır. İkisi de yaz ve kış mevsimsel sıcaklıklarına ve atmosfere karşı dayanımı yüksektir. Güneş ışınlarına karşı uzun ömürlü olmalarını sağlayan UV koruma katkıları mevcuttur.
SBR aşınma direnci olarak, EPDM ise elastiklik olarak yüksek performanslıdır, bu özellik farklarından dolayı ikisi birlikte kombine yapılarak kullanımaktadır. Uygulaması yapılacak sportif zeminin; uygulama yapılacak yerin çevresel koşulları, kullanım şekli ve kullanım sıklığı göz önüne alınarak SBR ve EPDM oranı belirlenmektedir. Örneğin, üzerinden araç geçecek veya kalabalık tarafından sürekli kullanılacak bir zemin düşünülüyor ise, SBR kalınlığı daha fazla tutulmalı ve Poliüretan dolgusu ona uygun şekilde hazırlanmalıdır. Böylece daha az esnek ama daha zor aşınır bir zemin elde edilebilir.
EPDM kauçuk için de elastik olması sebebiyle darbe dayanımı iyi, doğru dolgu ile uygulanması sonrası çatlak ve kırılmalar asla yaşanmaz. Epdm granüller, polimerleşme üretimi sırasınra renklendirilen bir malzemedir. Boyama yöntemi ile renklendirilmediği için, renk solması gibi bir durumlar aşanmaz. Yıllarca renkleri solmadan ve bozulmadan kalabilir. EPDM malzemesi, her renkte imal edilebilmektedir ve geniş bir renk seçeneği mevcuttur.
Diğer kullanım avantajları da bakıma ihtiyaç yoktur. Su geçirgen özelliği nedeniyle yağmurdan hemen sonra bile oynama olanağı verir.

SBR ve EPDM Tartan Zeminler Nasıl Uygulanır?

Asfalt veya beton zemin üzerine uygulanabilirler. En sağlıklı uygulama, granül SBR ve EPDM kauçukların granül halinde uyulama yerine dökülerek yapılmasıdır. Bu uygulama şekli EPDM Dökme Kauçuk zemin olarak adlandırılır.
Uygulama aşamaları, beton zeminin düzgün şekilde temizlenmesi ve temizlenen yüzeye bir kat primer(astar) uygulaması ile başlar. Bu temizleme ve astar uygulaması, beton zeminle alt katman olarak atılacak SBR kauçuk ürününün birbirine düzgün bağlanmasını sağlar.
İkinci aşama olarak, granül halinde bulunan SBR kauçuğu, özel imalat mikserlerde uygun oranda poliüretan BINDER tutkalıyla karıştırılır. Bu karışım primer (astar) uygulamasının üzerine belirlenmiş kalınlıkta serilir. Bu uygulamanın kürleşme süresi ortalama 12 saattir.
Son aşamada SBR üzerine, yine mikserde karıştırılan EPDM ve Poliüretan BINDER karışımı uygulanır. Bu uygulama istenilen EPDM renginde ve desenlerinde yapılmaktadır. SBR üzerine belirlenmiş kalınlıkta EPDM ve PU karışımı serilir ve kürlenmeye bırakılır.
SBR ve EPDM serim işlemleri finisher makinasıyla yapılabileceği gibi el malası ile de düzleştirilerek de yapılabilmektedir. Finisher makinası, uygulamaya göre kalite ve hız açısından değerlendirilmektedir.
Dökme kauçuk zemin uygulaması dışında, rulo kauçuk ve çeşitli modüler karo kauçuk zemin kaplama tipleri mevcuttur. Uygulama yerlerine göre uzman ekibimizle iletişime geçiniz, nasıl bir zemin tipi ile ihtiyacınızı en iyi karşılayabilirsiniz, birlikte belirleyebiliriz.

Kapalı Halı Saha Yapımı için Ayrıca Bakabilirsiniz.

Dökme EPDM Zemin Kaplama Yapım Aşamaları

=

Uygulama Zemininin Temizlenmesi

EPDM Dökme kauçuk uygulaması, asfalt veya beton zeminler üzerine rahatlıkla uygulanabilir. Bu zeminlerin öncelikle temizlenmesi ve kauçuğün daha iyi tutunması için hazırlanması gerekir.

=

Kauçuk Dökme İşlemi Öncesi Astarlanması

Kauçuk malzeme ile alt beton veya asfalt yüzeyin birbirine iyice yapışması için Poliüretan bazlı yapıştırıcılar ile ilk kat astarlama işlemi yapılır.

=

SBR Kauçuk Granüllerinin, Tutkalka Karışım Haline Getirilmesi

SBR kauçuk granülleri ile, poliüretan bazlı özel tutkalı, mikser içerisinde dökme kıvamına gelinceye kadar karıştırılır, ve döküme hazır hale getirilir.

=

İlk Kat SBR Kauçuğun Serilmesi

Karışım haline gelmiş olan SBR kauçuk istenilen kalınlıkta astar üzerine döküm yapılır. Üzeri makine veya el ekipmanlarıyla düzleştirilir ve sıkıştırılır. Bu işlemin sonrasında kürlenme süresi kadar beklenilmelidir.

=

EPDM veya SBR Son Kat Kauçuk Döküm İşleminin Yapılması

Kauçuk granülleri, tutkal karışımıyla mikserde hamur haline getirilir. EPDM kendiliğinden istenen renkte olurken, SBR için renklendirici boya eklenir. Döküm yapılma kıvamına geldikten sonra ilk kat üzerine serilir. Makine veya el ekipmanları yardımıyla sıkıştırılıp düzleştirildikten sonra kürlenmeye bırakılır.

Anahtar Teslim Spor Zeminleri Kaplama

Norm Sport olarak; her türlü spor zemini için, ihtiyaçlarınıza göre en uygun seçenekleri sunuyoruz. Projelendirilme , imalatı ve yerinde uygulaması, her aşamasında mühendislik kadromuz ve tecrübeli ekibimizle, zemin kaplama işlerini yapıyoruz.

Adres

Halkapınar Mah. 1348sk. No:3/E

Yenişehir, İzmir 35500, Türkiye

İletişim ve Teklif Formu

  • Suni Çim Saha Yapımı
  • Suni Çim Halı
  • Halı Saha Yapımı
  • Sentetik Çim Halı
  • Spor Tesisleri Yapımı
  • Kapalı Halı Saha Yapımı
  • Halı Saha Projelendirme
  • Tenis Kortu Yapımı
  • Kauçuk Zemin Kaplama
  • EPDM Zemin Kaplama
  • Tartan Pist Yapımı
  • Poliüretan Zemin Kaplama
Norm Sport bir Norm Teknik Makina Ltd. Şti. firmasının markasıdır.
Norm Teknik Makina'ya ait diğer grup şirketleri;
Uzay çatı ve çelik konstrüksiyon yapımı için Norm Uzay Çatı ve Özel Makina İmalatı için NormTech sitelerini ziyaret edebilirsiniz.
Uzay çatı ile alakalı daha önce yayınlanmakta olan sitemiz uzaycati.gen.tr ve Spor Ekipmanları, fileler ve ağların satışı için fileagizmir.com